Известие

Collapse
No announcement yet.

За двигател.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Става интересно

Моля кажете найстина ако трябва и скоростна кутия да вземам

Comment

Първоначално публикувано от bikeman Покажи съобщение
      Моля кажете найстина ако трябва и скоростна кутия да вземам
      Тонов ти го е обяснил доста разбираемо.
      Не ти трябва нито блок за управление,нито скоростна кутия.Ти просто сменяш блока с главата,останалите джаджи си ги прехвърляш от твоя двигател.
      Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
      Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

Първоначално публикувано от Xtrime7 Покажи съобщение
        Не ти трябва нито блок за управление,нито скоростна кутия.Ти просто сменяш блока с главата,останалите джаджи си ги прехвърляш от твоя двигател.
        Аз наскоро сменях скоростите на моята и знам, че 1.4 TS го има с алуминиев и с железен картер, и двата варианта си имат съответно и различни скоростни кутии!
        Проверете в ePER.
        Alfa Romeo 159 SW 1.9JTDm '07
        EX' Alfa Romeo 145 1.4TS '98

Comment

bikeman ти искаш да махнеш твоя двигател, и да напъхаш направо другия ли?
          Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
          Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
          Audi A4 1.9 TDI

Comment

Да така искам idea2:

Comment

Ами тогава както ти казаха, да не забравиш да вземеш и компютъра (ECU) защото стария ти няма да стане, дебитомера, дросела с МПХ... може да има и друго ама не съм специалист. За 1.4 със сигурност има поне 2 вида съединители, щото като сменях толкова излизаха по каталозите. Значи и скоростните кутии може да не са еднакви.
              Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
              Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
              Audi A4 1.9 TDI

Comment

Предавателните числа (Зъбите) на двете ск.кутии би трябвало да са еднакви. Съединител не съм сменял ,за това захващането между комплектите може да е различно,но със леки съмнения съм
                Citroen C5-ko 2.0hdi black-metal

ФИАТ ПУНТО 1.2 96г.на жена ми
                Алфа 146 1.6 т.с Алфа 156 1.8 т.с. Алфа Ромео 147 1.9 жтд 115--Ехх няма ги..

Comment

Добре де. Предполагам няма да го правиш сам това, а в сервиз ще я вкараш. Защо не вземеш наистина само блока с буталата, коляновия вал и главата както каза tonov още в самото начало. Предимствата на този варинат са достатъчно, че да се прибегне към него като на първо място е отпадането на въпроса "ще ми трябва ли скоростна кутия и ECU?" Това наистина са само железариите на двигателя и вероятността да има разлики намалява значително (даже направо отпада) спрямо вероятността за разлики при присаждане на цял мотор.
                  The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщение
                    Добре де. Предполагам няма да го правиш сам това, а в сервиз ще я вкараш. Защо не вземеш наистина само блока с буталата, коляновия вал и главата както каза tonov още в самото начало. Предимствата на този варинат са достатъчно, че да се прибегне към него като на първо място е отпадането на въпроса "ще ми трябва ли скоростна кутия и ECU?" Това наистина са само железариите на двигателя и вероятността да има разлики намалява значително (даже направо отпада) спрямо вероятността за разлики при присаждане на цял мотор.
                    Да ще послушам този съвет

Comment

Има един колега който си продава двигателя 1.4 ТС колата е 99-00 год. продава всички двигател скорости ЕКУ на много добра цена.Мотора е още на колата тя си е в движение и си я кара.Причината за продаване на неговия мотор е че искаме да сложим турбо двигател на неговото купе.Ако имаш интерес ето ти телефон 0885 200 985 Киро се казва момчето,звънкай му когато ти е удобно.
                      Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
                      Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
                      Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
                      Mercedes Benz A170 CDI FL '01
                      Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Comment

Първоначално публикувано от Absente_ Покажи съобщение
                        аако не си го купил вече и искаш 1.6 драсни едно лично
                        здравеи колега,аз сам с 1.4твин спарк та искам да го сменям скапа се.колко искаш за двигатела и какво триабва оште да смена и изобщо става ли подобна смяна.аз сам от софия

Comment

Първоначално публикувано от bikeman Покажи съобщение
                          ??????????Моля мнения
                          Значи на стария ТС скоростната кутия може без проблеми да се захване към новия ТС с тази разлика , че полуоските влизат в скоростната кутия по различен начин ... едните са с вътрешни карета другите влизат в деференциала и се мажат там ... и стартера има различни размери и също има една планка на скоростната кутия ( за тампона задния мисля , че беше ) дето е различна форма
                          Първоначално публикувано от Bodom Покажи съобщение
                          Аз мога да кажа, че стария и новия 1.4 TS имат разлика в картерите и скоростите!!
                          Даммм вярно е това

Първоначално публикувано от Xtrime7 Покажи съобщение
                          Не се ли сещаш , какви проблеми имах като взех скоростна кутия от стария ТС

Извод : Ако ще слагаш новия ТС го взимай със скоростната кутия и полуоските ... а пък за жиците хич на хабер си нямам ... Успех
                          sigpic
                          33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
                          Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

Първоначално публикувано от skertso Покажи съобщение
                            здравеи колега,аз сам с 1.4твин спарк та искам да го сменям скапа се.колко искаш за двигатела и какво триабва оште да смена и изобщо става ли подобна смяна.аз сам от софия
                            Ти 1,4 ли искаш да слагаш или 1,6 ?

Имаш Л.С.
                            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

1.6 по принцип но несам запознат както триабва да се смени още

Comment

Working...
                              X